julafton

Hej igen. Julen flöt på bara fint iår. Alla var glada och nöjda. Ingen vann någon högvinst på Triss men vi fick några sekunders spänning. Jag tror mormor och hennes syster njöt av Bingon mest :) Det var underbart att se!

Visst lyckades jag bra med min man-tager-vad-man-haver-dukning?Jag fick en rakhyvel av syrran i julklapp, undrar vad hon menade med det?
Kan någon förklara detta för mig? :)

Av brorsan fick jag en matta till badrummet samt några lådor och några
krokar för att hänga upp grejer på. Jag fick även ett duschdrapperi, skrubbgrej, tvål och ljus
Undrar vad han menade med detta? Kan någon förklara detta för mig? :)

Av mamma fick jag ett sängöverkast. Vad menade hon med detta?

Man skulle ju kunna tro att jag har dålig smak och är hårig... hehe!

God jul därute. Det här är verkligen en tid att njuta av varandra!


nej, se det snöar.

shu. Skulle skriva det här för länge sen. Men ni vet hur det är... ibland har man ju bara häcken full.
Snön har iaf kommit till Ume :) Himla mysigt blev det!Måste ju vara med på sista bilden så ni vet att det är jag som fotar :)Julmarknad

På Gammlia var det dags för julmarknad, de här fina facklorna mötte oss.

Det var lite mörkt när vi kom dit.

Efter vi hade tittat runt på lite grejor gick vi in på museet. Barnen gillar att vara uppe på den historiska delen. Där finns nämligen en tunnel som dom kan krypa runt och jaga varandra i. Jag satte mig i den lilla "bion". Jag har sett den här filmen 3 gånger. Det är lite bilder på Umeå från 1850 tills nu.


Vad söta husen var på den tiden.


Om jag hade gått lärarutbildningen på slutet av 1800-talet hade jag fått gå i den här byggnaden. Jag hade fått ha en läcker hatt på mig och en klänning med många underkjolar. Jag hade säkert blivit jättesträng och agat mina elever med pekpinnen och satt dumstrut på dom. Harreligen, hemska tanke! Jag är ganska glad att jag är född när jag föddes. Är inte ni det?

Tittut.

 

I morgon ska vi också gå på Julmarknaden. Jag ska slå på stort och köpa ett garn som det kommer att bli en halsduk av. Tror jag måste säga åt dom i stånden att börja dra visa-kort. Det är ju jobbigt det här med småslantar!


därför vaccinerade jag mig.

I början var jag helt emot att vaccinera mig. Jag skulle minsann inte ha en massa skit in i min kropp.
Men så hamnade jag på ett forum på www.familjeliv.se där en kvinna med lungproblem hade skrivit.
Hon hade fått svinisen och efter den hade härjat klart hade hon bara 25% lungkapacitet kvar. Inte för att jag har dåliga lugnor, men tänk om jag skulle få det sen.

Sen har jag varken tid eller ork att vara sjuk. Och barnen behöver mig!!!

Iaf så var dom små duktiga. A2 klarade ta själv. Men dom andra 2 fick sitta i mammas knä.
Mamma fick sitta själv :)

maybe the dreams were just ours

Jag sitter här och är alldeles alldeles nyduschad. Hjärtat bultar i takt med musiken (känns det som). Jag har inte lyssnat på musik dom 3 sista dagarna, inte som jag brukar. Och det har känts jobbigt att sätta på Spotify. Kanske detta är ett MEN av att vara musiklärare? Men just nu sitter jag och lyssnar på mina favoriter och vet inte riktigt vilken jag vill höra mest.

I badet kom jag på att tänka på mina drömmar. Jag har några som jag verkligen skulle vilja uppleva. Jag skulle vilja se Thailand, jag skulle vilja gifta mig och jag skulle gärna vilja ha ett till barn. Jag började sen fundera varför jag drömde om just det här och kom på att jag har drömt om det i säkert 6 år tillbaka. Är verkligen dom här drömmarna mina? Eller var dom våra? Jag har också kommit på att dom här drömmarna kanske aldrig blir verklighet och jag ska inte vara ledsen för det. För det är bara så mitt liv skulle bli. Jag vet att det är skrivet!

Jag har haft 2 jobbiga veckor och pratade med min handledare om dom igår. Hon ville be för mig, tyckte det var en sån gullig handling av henne så jag fällde en liten tår. Jag är inte troende på det sättet, jag tror på någonting men vill inte se mig som varken kristen, muslim, katolik... whatever, jag vill bara vara jag. Det är frihet för mig att bara få vara jag.

Därför vill jag säga TACK till alla som låter mig vara fri, som låter mig vara jag.


(Bilden är såklart lånad på nätet)


RSS 2.0